Tilskuddsmidler

Ny tilskuddsordning for økt inkludering
Bilde av frivillig under sykkelløp
Foto: Getty/Gards

Tilskudd til økt inkludering skal bidra til å forsterke muligheten for alle til å delta i inkluderende fellesskap på fritiden og i sivilsamfunnet. 

Hovedutvalg for inkludering, idrett og kultur vedtok i møtet 4. juni vedtatt opprettelse av en tilskuddsordning for å øke inkludering og motvirke utenforskap. Ordningen gjelder for perioden 2024-2027, med to søknadsfrister i året. Årlig ramme er  2 000 000 kroner.  

Styrke inkluderende fellesskap  

Utenforskap handler om å befinne seg utenfor ulike arenaer eller fellesskap. Deltakelse i større eller mindre fellesskap fremmer helse, trivsel og livskvalitet. Deltakelse styrker opplevelsen av tilhørighet og sosial støtte, og deltakelse på én arena kan bidra til å styrke deltakelse på andre arenaer.  

Målgruppen for ordningen er hele befolkningen, med et hovedfokus på barn og unge. Ordningen er rettet mot aktører i fritidssektor og sivilsamfunn, det vil si at ordningen er rettet mot aktiviteter som foregår utenfor arbeidsliv og utdanning. Sivilsamfunn brukes her som en samlebetegnelse for frivillige organisasjoner eller grupper som kommer sammen for å løse en oppgave i fellesskap eller på frivillig grunnlag. Aktører i fritidssektor kan være kommuner, frivillige organisasjoner, stiftelser og sosiale entreprenører kan søke og det oppfordres til samarbeid mellom flere aktører. 

Søknadsfristen for 2024 er 1. september. 
(søknadsskjema vil bli lagt ut her)

 

Fylkeskommunene har forvaltningsansvar for en rekke statlige tilskuddsordninger. Vestfold fylkeskommune har i tillegg egne tilskuddsordninger innenfor enkelte fagområder. 

Tilskuddsordningene retter seg ikke utelukkende mot frivillig sektor, men frivillige organisasjoner kan søke på ordningene som er listet opp nedenfor på lik linje med kommuner, næringsaktører og andre. 

Idrett og friluftsliv

Tilskudd til idrettsarrangement

Tilskudd til planlegging av regionale idrettsanlegg

Spillemidler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet

Tilskudd til friluftsaktivitet

Tilskudd til viltformål 

Kultur og kulturarv

Spillemidler til lokale kulturbygg

Tilskudd til formidling av kulturarv

Tilskudd til merkevare UNESCO

Kompetanse og inkludering

Integreringstiltak for flyktninger i regi av frivillige organisasjoner 

Tilskudd til inkludering og redusert utenforskap (TIRU)

Regionale utviklingsmidler

Søkbare forskningsmidler Horisont Europa 2021-2027

Trafikksikkerhet

Trafikksikkerhet i nærmiljøet

Internasjonalt arbeid

Tilskudd til internasjonalisering

 

 

 

 

 

Publisert: 26.01.2022 Oppdatert: 18.06.2024 kl.14:55