Tilbud om videreutdanning i formidling av forskningsbasert kunnskap

Studenter med skrivebok, penn og pc

Publisert:

15.04.2025

Oppdatert:

15.04.2025 kl.11:17

Det er holdt av 3 studieplasser til deltakere fra Vestfold i det nettstudiet Åpen forskning og vitenskapelig kommunikasjon ved OsloMet. Søknadsportalen åpnet 1. april og fristen for å søke er satt til 15. juni.

Studiet vil gi studentene kunnskap om forskningslitteratur med særlig vekt på åpen forskning. De får nyttig innføring i hvordan forskningsprosjekter gjennomføres, hvordan tekstene kvalitetssikres og hvordan og hvor de publiseres. Dette vil gi en fin sjangerforståelse om hva som skal til for å kalle noe for forskning og hvilke mekanismer som påvirker forskningen. I tillegg vil de få god innføring i hvordan finne og formidle kilder til vitenskapelig kunnskap. Forskningslitteraturen er viktige kilder til kvalitetssikret kunnskap, og mye er også fritt tilgjengelig gjennom åpen tilgang. Målet er å heve kompetansen på denne sjangeren for at bibliotekansatte skal bli tryggere i formidling og veiledning i forskningsbaserte kilder. 

Dette nettstudiet vil

  • Gi økt kompetanse i søk og formidling av kilder til vitenskapelig kunnskap og vurdere formelle krav til faglige tekster.
  • Gi øvelse i søk og gjenfinning i relevante databaser. Det er fokus på kunnskap om norsk forskning og de økonomiske modellene for åpen tilgang.
  • Få erfaring med læringsplattformen og verktøyene som brukes i norsk høyere utdanning, som vil gjøre deg bedre rustet til å veilede studenter som bruker biblioteket.

Dette er et nettstudium utarbeidet av OsloMet og støttet med prosjektmidler av Nasjonalbiblioteket. Det ble gjennomført første gang høsten 2024, les mer om erfaringene i artikkelen Åpne kilder trumfer falske nyheter (fylkesbiblioteket Akershus, Buskerud og Østfold).

Mer informasjon om studiet på OsloMets nettsider.

Fylkesbibliotekene samarbeider med OsloMet i dette prosjektet. Studiet gir 10 studiepoeng og går høstsemestrene 2024 og 2025. Studieavgiften er dekket i prosjektet, men deltakerne må betale en semesteravgift (som for tiden ligger på i underkant av 1000 kr).

Det er holdt av 3 studieplasser til hvert fylke og søknadsportalen for høstsemesteret 2025 åpnet 1. april. Dere som har lyst til å ta dette studiet, sender en søknad gjennom OsloMets søknadsportal. Søknadsfristen er 15. juni.

Lenke til søknadsportalen, EVUweb

Dersom det kommer flere enn 3 søknader fra Vestfold, må det gjøres en fordeling av de tre plassene. Studentene som har fått studieplass vil få svar fra OsloMet innen 1. juli.

 


Emneord:

Fylkesbibliotek