Sommerles med ny deltakerrekord

Mari Moen Holsve foran barna på Sandefjord bibliotek på avslutningsfesten
Sandefjordbibliotekene arrangerte avslutningsfest med besøk av Sommerlesforfatter Mari Moen Holsve på alle sine 3 bibliotekavdelinger Foto: Sandefjord bibliotek

Publisert:

03.09.2024

Oppdatert:

03.09.2024 kl.08:45

Sommerles er avsluttet for denne gang med rekordhøye deltakertall - også i Vestfold.

Den nasjonale lesekampanjen Sommerles er slutt for i år og satte ny rekord  - over 172 000 barn fra hele landet har deltatt! Sommerles er en digital lesekampanje for 1.-7. trinn der målet er å lese mest mulig i løpet av perioden 1.juni til 31. august. På sommerles.no har barna registrert alt de har lest i sommer, og fått fine premier for lesingen sin. Til sammen har de lest over 2,5 millioner bøker, og bibliotekene har delt ut over 250 000 premier! De ivrigste deltakerne er jenter i 3.-5. trinn, men Sommerles har også høy deltakelse blant gutter i målgruppen.  

Vårt fylke satte også ny rekord med over 8 000 deltakere, det er vi veldig glade for! Av alle fylkene i landet er det bare Rogaland som har høyere deltakeroppslutning enn oss. Tønsberg og Færder bibliotek troner på topp med over 65% oppslutning blant barna i de to kommunene. Tusen takk til alle dere bibliotekansatte i Vestfold som har bidratt til så mye leseglede for så mange barn i sommer! 

Sommerles Skjermbilde slutt for 2024.png


Emneord:

Fylkesbibliotek