Ungdom inviterer til lunsj i juli

Ungdom på kjøkkenet
Restaurant Barden holder sommeråpent 1.– 12. juli, mandag til fredag kl. 11–14, og ungdommene er klare til å ta imot lunsjgjester. Foto: Erik André Bjerke / Sandefjords blad

Av:

Charlotte N. Erikstad

Publisert:

01.07.2024

Oppdatert:

01.07.2024 kl.11:32

SOMMERJOBB: 15 ungdommer har fått sommerjobb på Restaurant Barden på Sandefjord videregående skole. De ønsker velkommen til lunsj to uker i juli.

– Det er med stor glede at vi også i år kan invitere folk i Sandefjord til lunsj på Restaurant Barden de første to ukene i juli, sier rektor Harald Møller på Sandefjord videregående skole.

Den sommeråpne restauranten på Sandefjord videregående skole er et tiltak for å inkludere flere ungdom i sommerjobbmarkedet, og gi dem verdifull arbeidserfaring.

– Vi håper så mange som mulig velger å ta en lunsj eller to ved Barden i sommer, og samtidig støtte opp om et godt prosjekt, sier Møller.

Restaurant Barden holder sommeråpent 1.– 12. juli, mandag til fredag kl. 11–14. Adressen er Krokemoveien 2-4 i Sandefjord. Velkommen!

Her finner du lunsjmenyen

Sommerjobbprosjektet i Sandefjord

Det er Sandefjord videregående skole, Oppfølgingstjenesten (OT) i Sandefjord og NAV Sandefjord som står bak «Sommerjobbprosjektet». 

Hovedmålet for prosjektet er inkludering og forebygging av utenforskap. 

– Det er mange ungdommer som ønsker å få seg både sommerjobb og jobb, men som dessverre opplever at det er vanskelig å få innpass på arbeidsmarkedet, sier Marie Andreassen Rotmo, leder for OT Sandefjord.

– Sandefjord videregående skole tar i dette samarbeidet med Oppfølgingstjenesten og NAV i Sandefjord et ansvar for inkludering av ungdom, enten de er utenfor eller innenfor arbeid og utdanning, sier Rotmo.

Prosjektet ble startet i fjor, og var så vellykket at det fortsetter denne sommeren. I år har 15 ungdommer i Sandefjord fått tilbud om tre ukers jobb gjennom prosjektet. 

Nytt av året er at ungdommer i «Overgangsprosjektet», i regi av Oppfølgingstjenesten i Sandefjord og NAV Sandefjord, også har fått tilbud om å delta. Fem ungdommer fra Bugården ungdomsskole har takket ja til jobbtilbudet.

Samarbeider om prosjektet_FOTO Erik Andre Bjerke SB.jpg
Sommerjobbprosjektet er et samarbeid mellom NAV, Oppfølgingstjenesten og Sandefjord videregående skole. Fra venstre: Henriette Wolden, Marie Andreassen Rotmo, Kjell Arne Osvoll og Stig Sægrov. FOTO: Erik André Bjerke / Sandefjords blad

Grundig opplæring

Ungdommene får en uke med grundig opplæring før restauranten åpner for publikum. 

– Målet er at ungdommene selv skal håndtere alle sider ved driften av restauranten. De lærer blant annet å lage ketchup og majones fra bunnen. Grunnleggende ferdigheter i restaurant- og matfag blir en selvfølgelig del av opplæringen, sier Stig Sægrov, avdelingsleder på Sandefjord videregående skole.

Bilder fra kjøkkenet

(Tips: Klikk på bildet for å se det i stort format.)

Ungdom på kjøkkenet1_FOTO Erik Andre Bjerke SB.jpgTo ungdom ved grytene_FOTO Erik Andre Bjerke SB.jpgUngdom lager mat_FOTO Erik Andre Bjerke SB.jpgUngdom på kjøkkenet2a_FOTO Erik Andre Bjerke SB.jpg

FOTO: Erik André Bjerke / Sandefjords blad

Meny Barden 2024

Meny Barden 2024.jpg


Emneord:

Opplæring