Ny næringsstrategi for mat og skog

Jorder ved Sem
Vestfold fylkeskommune utarbeider nå en ny regional næringsstrategi for mat og skog Foto: Morten Fredheim Solberg

Av:

Harald Haave

Publisert:

10.01.2025

Oppdatert:

10.01.2025 kl.12:00

Vestfold fylkeskommune utarbeider nå en regional næringsstrategi for mat og skog. Nå inviterer fylkeskommunen kommuner og andre til å komme med innspill. Høringsfristen er satt til 28. mars.

Som et av fylkene med forholdsmessig størst andel matareal og stor næringsmiddelindustri, har Vestfold et spesielt ansvar for å legge til rette for økt matproduksjon og bærekraftig vekst. Den nye strategien, som gjelder for 2025-31, er basert på hvilke særskilte styrker som Vestfold har og hvordan vi kan utnytte disse best mulig.

Strategien tar utgangspunkt i hvordan jord og skog er grunnlaget for både næringsutvikling og som løsning på de store samfunnsproblemene vi står overfor. Formålet med strategien er å gi en tydelig retning på hvordan vi skal øke verdiskaping og bærekraft fra landbruksnæringen i Vestfold i hele verdikjeden.

Store utfordringer

Samtidig står regionen overfor noen store utfordringer som vi må løse. Nasjonal landbruks- og matpolitikk skisserer fire nasjonale hovedmål knyttet til:

• matsikkerhet og beredskap

• landbruk over hele landet

• økt verdiskaping

• bærekraftig landbruk med lavere utslipp av klimagasser.

Målene i denne regionale strategien er satt i sammenheng med disse nasjonale målene og øvrige planer og strategier som er vedtatt nasjonalt og regionalt. Strategien er utarbeidet i partnerskap med næringsaktører i hele verdikjeden.

Her er den nye strategien

Her kan du lese mer om den nye strategien for mat og skog:

Regional Næringsstrategi for mat og skog 2025-2031 - Vestfold fylkeskommune