Som et av fylkene med forholdsmessig størst andel matareal og stor næringsmiddelindustri, har Vestfold et spesielt ansvar for å legge til rette for økt matproduksjon og bærekraftig vekst. Den nye strategien, som gjelder for 2025-31, er basert på hvilke særskilte styrker som Vestfold har og hvordan vi kan utnytte disse best mulig.
Strategien tar utgangspunkt i hvordan jord og skog er grunnlaget for både næringsutvikling og som løsning på de store samfunnsproblemene vi står overfor. Formålet med strategien er å gi en tydelig retning på hvordan vi skal øke verdiskaping og bærekraft fra landbruksnæringen i Vestfold i hele verdikjeden.
Store utfordringer
Samtidig står regionen overfor noen store utfordringer som vi må løse. Nasjonal landbruks- og matpolitikk skisserer fire nasjonale hovedmål knyttet til:
• matsikkerhet og beredskap
• landbruk over hele landet
• økt verdiskaping
• bærekraftig landbruk med lavere utslipp av klimagasser.
Målene i denne regionale strategien er satt i sammenheng med disse nasjonale målene og øvrige planer og strategier som er vedtatt nasjonalt og regionalt. Strategien er utarbeidet i partnerskap med næringsaktører i hele verdikjeden.
Her er den nye strategien
Her kan du lese mer om den nye strategien for mat og skog:
Regional Næringsstrategi for mat og skog 2025-2031 - Vestfold fylkeskommune