Flere lærere ved THVS er såkalte eTwinnings-lærere. Det vil si at de er en del av det europeiske samarbeidet om å utvikle og dele erfaringer med læringsprosjekter. Ane Kristin Holm Larsen på AHT er aktiv innen eTwinning.
Verdifullt nettverk
− Jeg møter mange andre lærere fra ulike deler av Europa som jobber med det samme som meg, og det er enkelt å finne noen å samarbeide med. ETwinning-portalen kan minne om Facebook, et nettverk der du lager prosjekter, deler ideer, lærer og utvikler deg. ETwinning bidrar til at vi utvider horisonten vår og får en større forståelse for hva som foregår på skoler rundt om i Europa, forteller Ane.
Hun har mottatt internasjonalt, og europeisk kvalitetsmerke for et prosjekt de var med på forrige skoleår. Prosjektet «Snakes and ladders» ble gjort i samarbeid med en spesialskole i Danmark, der elevene brukte koding i matteundervisning.
Relevant for mange
Allerede på lærerhøyskolen fikk Ane tips om det store nettverket av lærere som lærer av hverandre. Hun opprettet en eTwinning-bruker og har siden det vært en del av plattformen. I oktober 2019 var hun på årskonferansen i Frankrike sammen med 700 andre eTwinnere.
Gjennom nettverket har hun blitt invitert med på ulike prosjekter og har laget prosjekter selv. Ikke rart hun kan kalles en superbruker i eTwinnings-verden.
− Vi er mange lærere med ulike fagsammensetninger, men likevel finner man alltid relevante prosjekt med tema som du kan jobbe med i ulik undervisning.
Gratis kurs
Ane oppfordrer flere lærere til å bli en del av eTwinningsnettverket. Det er perfekt inspirasjon til undervisningsopplegg. Alt du trenger å gjøre er å lage en profil i plattformen.
− Du finner mange muligheter for å delta på ulike kurs. Mye av det er gratis og dekket av utdanningsdirektoratet, sier Ane.
eTwinning ble lansert i 2005 som hovedtiltaket til Europakommisjonens eLæringsprogram. Nå er det tett integrert i Erasmus+, det europeiske programmet for utdanning, opplæring, ungdom og idrett.