no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Russerevy på ekte

Mange har ikke sett hverandre før, men to måneder med øving har skapt nye vennskap, med god takhøyde, toleranse og trygghet blant revygjengen, forteller Vera Christine Dietrich Haug (t.v), Jonathan Smith Grønnerød og Celine Marie Solberg. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

28.03.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Revysjefene er mye uenige, men de vet at folk vil bli imponert over alle på scenen – og lover en god latter.

− Husk å spytte ut konsonantene! Det viktigste er at teksten kommer tydelig frem, tenk at dere er Eminem, sier Jonathan Smith Grønnerød.

Revysjefen har kontroll på nummeret Den 12.mann, et av numrene i årets russerevy «Hæ?! Er det fake?». Nå har cirka 15 av utøverne klemt seg sammen i et av musikkrommene i andre etasje for å bruke midttimen til øving. 

− Jeg vet at dere kan teksten, så prøv å ikke se i mobilen, sier revysjef Celine Marie Solberg.

Droppet zipline i Kon-Tiki

Plusser du på Vera Christine Dietrich Haug har du trekløveret som utgjør sjefene for russerevyen ved THVS i år. Alle tre gir tydelige instrukser til de 50 utøverne på og bak scenen. Per nå har de kontroll på alt som må være på plass til premieren 3. april.

− Eller har vi egentlig det, spør Jonathan og kikker på de to andre.  

− Er det noe vi har glemt?

− Nei, det er det ikke, sier Celine bestemt.

Hun har beina plantet på jorda og vet at de ikke kan begynne å endre ting nå. Ikke når alle vet hva de skal gjøre og gjør det skikkelig bra.

Celine var også den som tok ansvar da Vera i starten hadde ideer om konfettimaskiner, store lysrigg og zipline tvers over hodene til publikum i Kon-Tiki. Celine skar gjennom og satte ned foten som en ekte realist (Celine går i forskerklassen). Revyen måtte gjøres enklere for å kunne gjennomføres.

− Men du har hatt mange gode ideer, forsikrer Celine. Det vet Vera.

Alt for Lardal

Revysjefene er forskjellige, men fremhever det som en styrke. De utfyller hverandre, og alle har engasjementet som skal til for å få til en bra russerevy – eller en hjemmesnekra revy som de selv humrer. Dessuten har de spilt i flere forestillinger sammen, blant annet i Teater Ibsen og Studio Nille.

Noen av de 50 utøverne som er med i russerevyen.

Sceneerfaringen kommer godt med når vi skal innom 20 nummer med reality som tema. Jonathan – som går musikklinja – spiller hovedrollen som produsent for en realitykanal som han er overbevist om at vil revolusjonere sjangeren.

Med sketsjer, sanger og dansenumre blir vi tatt med til blant annet Ex on the beach, Skal vi danse, Idol, Lars Monsen på tur, Unge mødre, Nattpatruljen og et nummer som har fått navnet Alt for Lardal.  

− Realitysjangeren er utømmelig og alle kjenner seg igjen, sier Vera på SSØ.

Manus har de proffe forfatterne André Clausen og Øyvind Hansen skrevet, mens det var Jonathan som kom på ideen. Sammen med de to andre revysjefene har de fått med elementer de ønsket.

Elever og lærere bør komme

−  Hvorfor skal folk komme og se revyen?

− Fordi de kommer til å bli overrasket over mange av de som står på scenen. Her er det folk som aldri har stått på en scene før som presterer. Noen går helt inn i karakter og blir stikk motsatt av sånn de er til vanlig, det er gøy, forteller Vera.

− Ja, og som jeg sa til Østlands-Posten også så er det mange man nesten ikke har hørt snakke før som kommer ut av skallet i denne revyen, legger Celine til. 

− Hvem håper dere kommer?

− Elevene på skolen, foreldre og familie. Også bør lærerne komme, er de tre enige om.

 

«Hæ?! Er det fake» spilles i Kon-Tiki, THVS

Onsdag 3. april kl. 18:00

Fredag kl. 16:30 og 18:30

Billetter koster kr. 150 og bestilles på TicketCo (200 kroner i døra)