Her er reisebrev fra turen, signert engasjerte elever på Salg, service og reiseliv og Restaurant- og matfag.
Reisebrev fra Elias Rudskjær Lunde, på Salg, service og reiseliv:
Da har vi vært i Danmark i tre dager, og turen er helt fantastisk så langt! Vi får oppleve veldig mye kult når det både gjelder lærdom, kulturelle aktiviteter og sosialisering med andre. Tidlig onsdag la jeg merke til mange forskjeller her i Danmark – alt fra hvordan trafikken fungerer, til hvordan skolesystemet deres er lagt opp.
Vi har blitt tatt godt imot på skolen og er fordelt i ulike klasser med danske elever som ønsker å bli kokker, bakere og resepsjonister. Vi bor på skolens internat og får våre måltider der.
Skolen bygger mye på praktisk læring når det gjelder faget jeg selv sitter med her. De har også en mer nøyaktig skolegang på det. I stedet for å kalle det Salg og reiseliv, som vi gjør, kaller de elevene bare for resepsjoniststudenter.
Onsdag var vi innom et museum som het Ragnarock – et museum med musikkhistorie innenfor mye av rockekulturen her i Danmark. Torsdag tok vi oss en god gåtur ned på havna her i Roskilde og så på et motorsykkeltreff og noen vikingbåter som er bygd opp igjen fra gamle dager. Vi rakk ikke vikingskipsmuseet ettersom det stengte kl. 16:00, og vi var der rundt 18:00-tiden.
Alle ser ut til å trives godt, og folk kommer godt overens på turen så langt!
Mvh,
Elias Rudskjær Lunde og resten av gjengen fra Danmark

Reisebrev fra Alisa Moeng, på restaurant- og matfag:
Lørdag på Tivoli i Danmark
Varmt og fint vær, grei mengde med folk. Vi spiste godt og fikk høre på korpset som gikk ned gatene.
Søndag
Søndag var en rolig dag. Alle var slitne og slappet av. Noen gikk ut på tur.
Mandag 28.04.2025
Noen av oss var på tur inn i katedralen i Roskilde.
Tirsdag 29.04.2025
I dag, tirsdag 29.04, har vi SSR-elever hatt 24 gjester til treretters, hvor vi serverte forrett, hovedrett og dessert. Dagen gikk enkelt og greit. Vi startet med å dekke på alt av duk, askjetter og bestikk som skulle på bordene. Vi satt også opp en liten resepsjon så det så litt pent ut når vi skulle ta imot gjestene. Dagen gikk veldig fint, og ingen klager kom vår vei – kun gode tilbakemeldinger om at vi var flinke til å gjøre jobben vår! Elias Lunde
Kjøkken og bakeri i sving
På kjøkkenet jobber Kornelius og Anne-Stine med forretter til gjestene som sitter inne i restauranten. På bakeriet blir det laget burgerbrød sammen med den nye EU-klassen fra Litauen og Ungarn.