På menyen står lettrøkt og ovnsbakt laks, etterfulgt av hvit sjokolademousse med jordbær – en meny hun selv har satt sammen, med verdifull veiledning fra lærer Marit K. Øien.
Nora Nyberg øver flittig, og er strengt tatt litt lei av laks nå, men fra gjester i Tigris, medelever, lærere og familien hjemme er lovordene mange.
– De synes heldigvis det er veldig godt, for dette har de fått servert mange ganger, sier Nora med et smil.
Hun har alltid likt å lage mat, og drømmen er å bli restaurantkokk. Allerede har hun fått praktisere faget blant de beste i Larvik – på anerkjente steder som Bedehuset, Grand Hotel, Ellings, Farris Bad og Attrå.
Valget om å gå restaurant- og matfag kom derfor helt naturlig.

– Her slipper jeg å sitte så mye stille. Skolehverdagen gir meg stadig nye utfordringer, og jeg får prøve ut retter jeg aldri har laget før. Dessuten er det rom for å feile.
Til høsten venter et nytt og spennende kapittel: Læretiden er sikret, og Nora skal jobbe på Kielferga.
– Jeg er forberedt på hardt arbeid, og det blir spennende å oppleve noe helt annet enn å jobbe på land.
Skole-NM i kokkefaget arrangeres ved Sandefjord videregående skole 23. og 24. april, og Nora er én av tre finalister fra Vestfold
Lykke til, Nora – vi heier på deg!