no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Kunnskapsressurser

Som elev eller ansatt ved Re vgs. har du tilgang til en hel del kunnskapsressurser.

Atekst er Skandinavias største avisdatatbase. Så lenge du er på skolen har du tilgang, for tilgang hjemmefra må du logge inn på skolebiblioteket.

Det norske akademis ordbok Den tidligere Riksmålsordboken er ei ordbok for riksmål og konservativt bokmål.

Helsebiblioteket er en nasjonal kunnskapsbank med tilgang til en mengde norske og internasjonale databaser, tidsskrifter, kunnskapsoppsummeringer og mye annet.

Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform. Her finner du fersk forsking i form av tidsskrifter og artikler og noen open access-bøker. Du har fri tilgang, men du må være tilkoblet skolens nett.

Nasjonalt senter for aldring og helse har et eget bibliotek du kan søke direkte i:


 

Nettbiblioteket er Nasjonalbiblitokets digitale samling. (Så godt som) alle bøker som har kommet på norsk fram til 2005 ligger her, og alt du trenger for å lese dem er en norsk IP-adresse. Alt som ligger her er søkbart i fulltekst. Bruker du tjenesten på bibliotekets søkemaskin, får du også tilgang til større deler av Nasjonalbibliotekets avissamling. Ved spesielle behov er det til og med mulig å få full tilgang for en kortere periode, spør i skranken eller gå inn på nb.no/tilgang.

Norgeshistorie er Universitet i Oslos portal for stoff om norsk historie.

Ordbøkene nynorskordboka og bokmålsordboka ligger hos Universitetet i Bergen.

Pressreader er en internasjonal tjeneste med blader og aviser fra hele verden. Du kan bruke den som mobilapp eller på weben så lenge du er tilknyttet skolens nett. Hjemmefra har du tilgang ved å logge inn på skolebiblioteket.

Store norske leksikon er et kvalitetssikret oppslagsverk.

Åpen forskning skal gi enkel tilgang til all tilgjengelig åpen forskning.

Publisert:

12.08.2020

Oppdatert:

14.05.2024 kl.12:40