®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Vestfold

 - fylket hvor alle drømmer om å bo!

FaktaGuide Kommuner Skoler Offentlig Tansport Overnatting Idrettsklubber Museer / Severdigheter Lån og Finans Værmelding

Produkter- og

Tjenester i Vestfold

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksteder

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

Data / Elektro / Tele

Eiendomsmeglere

Entrepenører

* Transporttjenester

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

Kjøkken og Bad

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell og Camping

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reiseselskap

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Lån og Finans

* Regnskap

Trening og Helse

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* Varmepumper

 


Aktiviteter og Events

(Larvik kommune forside)

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

 

 

Larvik kan by på mange fritidsaktiviteter og fine naturopplevelser, med bl.a turstier i skog og mark, nydelige badeområder som er tilpasset for alle, en innbydende kyststripe som byr på båt- og badeliv, camping og avslapping.

 

 

Ditt komplette dykkersenter i Vestfold. -Dykkeroppdrag, Søk, Berging, Verksted, Butikk Redningstjeneste, Taubåt, Moringer, Kurs, Luftfylling, Båtutstyr m.m

 

Risøyvn. 8, 3290 Stavern Tlf.: 92 84 28 33 / 91 12 32 22 * Hjemmeside


 

 

 

For Barn og unge

En spenstig arena for musikk, dans og teater!

Galeiscenen er drevet av frivillighet. Styret består av kulturpersoner som har annen jobb på dagtid, men som investerer mye tid i å utvikle Galeiscenen videre som en permanent kulturinstitusjon i Vestfold. Alle kan bli medlem av Galeiscenen. Medlemmer får førstehånds informasjon om kommende produksjoner, førsterett og rabatt på billetter, samt at vi løpende jobber for et hyggelig medlemstilbud med arrangementer og medlemsmøter.

Galeiskur 14, Fredriksvern Verft, 3290 Stavern * Tlf.: 45207552 * Hjemmeside


 

 

 

M/S Viksfjord - Charter

Bli med M/S Viksfjord på et opplevelsesrikt cruise langs kysten. Båten kan leies til selskaper, aktiviteter, badeturer, fisketurer med mer og du kan bestille nydelig mat som spises ombord eller på et strandhugg. Det arrangeres også åpne cruise som annonseres på hjemmesiden. Kontakt oss for pristilbud.

Postboks 30, 3251 Larvik * Tlf.: 95 03 57 51 * Hjemmeside


 

 

 

M/S Molly

M/S Molly tilbyr fiske-, charter og firmaturer, sightseeing og fyr safari. Båten frakter i sommersesongen (fra juli til medio august) gjester til Svenner Fyr. Se vår nettside for rutetider.

 

3290 Stavern * Tlf.: 920 64 211 * Hjemmeside


 

 

 

M/S Svenner II

 

M/S Svenner II gir dine gjester en opplevelse det vil bli snakket lenge om! Du kan gi ansatte, kunder eller gjester en minnerik og hyggelig opplevelse i vår utrolig vakre skjærgård. Start planleggingen av årets sommerarrangement allerede nå. Vi åpner båtsesongen medio mai og kjører frem til jul. 

Vårt kjøkken tilbereder gjerne mat med årstidens beste råvarer, enten det er ferske reker, kreps, grillet cajunmat eller en smakfull bouillabaise. Vi legger alt til rette for din båttur med valg av rute og varighet. Flotte steder for strandhugg og menyforslag. Ta gjerne kontakt med oss.

Stathelleveien 35 • 3970 Langesund • Tlf.: 35 97 81 62 * Hjemmeside


 

 

 

Foldvik Familiepark

Her på Foldvik i Stavern kan du treffe mange dyr, du kan kjøre med toget Tøffen, ta en tur på hesteryggen, eller bare slappe av i landlige omgivelser. Foldvik Familiepark har over femti ulike aktiviteter og er et eldorado for både store og små. Parken har åpent i helger, og hver dag i skoleferien.

Foldvikvien 53, 3294 Stavern * Tlf.: 41 38 40 00 * Hjemmeside


 

 

 

Lydhusstranda Treningssenter

Vi har åpnet for deg som har savnet et treningstilbud i nærområdet og som vil komme i form! Vi har et velutstyrt treningssenter med tredemøller, spinningsykler, romaskiner, vekter og apparater.

Hummerbakkveien 99, 3294 Stavern * Tlf.: 33 14 02 20 * Hjemmeside


 

 

 

Putball på Brunvall Gård

Putball - den nye store folkesporten spilles på 9 hulls baner i naturen. Måler er å sparke ballen fra utsparkstedet og i hullet på færrest mulig tilslag. Putball er engasjerende og har en utpreget sosial profil. Det kan spilles av alle uavhengig av alder, ferdigheter og kjønn!

Brunvall, 3294 Stavern * Tlf.: 33 19 55 35 * Hjemmeside


 

 

 

Hovland Ridestall, Damgården

Hovland Ridestall Damgården er en moderne stall med plass til 18 hester. Her er det også vanlig gårdsdrift med andre dyr. Lær å ri på våre weekend kurs. Tilrettelagt for handikappede. Vi ønsker deg velkommen til gården ved idylliske Farris.

Damgården, Vestmarka, 3271 Larvik * Tlf.: 33 11 59 50 * Hjemmeside


 

 

 

Høyt & Lavt Aktivitetspark

I steinsholt ligger Skandinavias største klatrepark som kan tilby opplevelser for alle aldre. Her kan du være med på juvvandring i Trollfossjuvet med fosserapellering, klatrevegger, slakk line apparater, buldring, naturstier og slappe av på vår kafé. 

Kjærra Fossepark, 3277 Steinsholt * Tlf.: 33 15 55 00 * Hjemmeside


 

 

Mester'n Fritidssenter

8 Bowlingbaner - 4 Biljardbord - 3 Squash haller - Solarium - Selskapslokale - Kafé - Bursdags- og firmabowling.

Skreppestad, 3261 Larvik * Tlf.: 33 12 53 22 * Hjemmeside


 

 

 

Studio Nille Ballettskole

Studio Nilles visjon er å skape danseglede og utvikle den enkeltes kunstneriske uttrykk. Studio Nille er stedet for deg som vil ha en hobby og for deg som vil utvikle dansen til en mer omfattende interesse. Dansen gir deg muligheter til å oppleve noe mer enn bare å bli svett og sliten.

Hammergata 15, 3264 Larvik * Tlf.: 33 18 50 13 * Hjemmeside


 

 

 

 

 

Badeplasser i Larvikdistriktet

Badestrendene i larvikdistriktet har noe for alle. Her er det sandstrender, strender med svaberg og strender med fine gressletter. Du finner de alle steder, både på de mange campingplassene og i bukter og viker. Nedenfor har vi en liten oversikt som viser deg hvor du kan dra for å nyte badevannet og sommerlivet.

Av kommunens mange campingplasser/badesteder finner du i Brunlanes og Stavern området - Solplassen og Rakke, Nalum, Stretere, Kolbensrød, Kjærstranda, Lydhusstranda, Stolpestad, Anvik og Donavall, Guslandstranda, Oddane Sand, Omlidstranda, Blokkebukta, Torpevannet Camping m.fl. og foruten disse finner du på østsiden av byen Rekkevik, Gon Camping, Ula og Kjerringvik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Batteristranda, Langestrand

Batteristranda på Langestrand er en finn og populær sandstrand som ligger helt innerst i Larviksfjorden. Her er det sandstrand, gresslette, lekebaseng for barn, kiosk, toalett og griller.


Gonsbukta - Flott sandstrand og svaberg.

Gon ligger ca. 4 km fra Larvik sentrum på østsiden av Larviksfjorden. Her er det en fin sandstrand og et nydelig friområde med glattskurte svaberg.


Sandvika (nord for Ula)

Sandvika er et flott, men noe ukjent badested. Den 40 meter brede stranda har nydelig natursand og ligger innerst i en liten vik omkranset av digre glattskurte svaberg og grønn skog.


Ulastrand

Ula er en liten idyllisk perle ut mot havet mellom Larvik og Sandefjord. Ulastrand er en av Vestfold flotteste badester. Her er det både en stor og en liten strand.


Området Stavern - Helgeroa - Brunlanes


Nordstranda Risøya, Stavern

Nordstranda ligger nord på Risøya i Stavern. Her finner du en ganske fin naturstrand og gresslette.

Toalett, sandstrand, svaberg m/badetrapp.


Omrestranda og Oddane Sand

Ligger begge i Nevlunghavn. Dette er flotte og populære steder med nydelige sandstrender. På Oddane Sand er det en stor campingplass.


Blokkebukta

Ligger i Helgeroa. Her er det flott sandstrand og en stor campingplass.


Corntin, Stavern

Corntin er Staverns fineste og mest populære badested. Stranda ligger på området til Fredriksvern og har flott sand og det er meget langgrunt. Et stykke ut finner er det en badeflåte. Fine svaberg og stupetårn. 


Bademuligheter for bevegelseshemmede

Karistrand og Rekkeviksbukta har rullestolrampe. I tillegg har feriestedet Gurvika rampe.

 


 

 

 

Brufossfisket i Nummedalslågen

Brufossfisket omfatter de øverste 12 km. av den lakseførende del av Numedalslågen. Her er det  lang tradisjon for å tilby et godt tilrettelagt og rimelig sportsfiske for allmennheten. Fiskemulighetene varierer noe, avhengig avvannføringen. Områdene rundt Brufoss er noen av de beste strekningene for fluefiske i hele Numedalslågen. Brufossfisket har fine fiskeplasser som er godt tilrettelagt for funksjonshemmede, spes. like ved Svarstad sentrum. Lett adkomst fra vei. 

3275 Svarstad * Tlf: 33 12 99 20 * Hjemmeside


 

 

 

Turstier

 

 

 

 

 

 

Bommestad Kultursti og veiminne

3 km. lang merket sti. Følger gamle veier og passerer fortidsminner og kulturminner fra nyere tid. Parkeringsplass og informasjonstavler ved Bommestadhallen.


Vindfjellstien

Ca. 20 km. sti fra Vindfjell til Skjærsjø i Kvelde. Stien går i delvis uberørt skogsterreng og passerer mange inntakte og nedlagte setergrender. Fine utsiktspunkter underveis. Løypa er krevende og en må beregne ca. 6 timer på turen.

Tlf.: 33 18 76 50 * Larvik turistforening


 

 

 

Larvik Padleklubb

Padling gir fantastiske muligheter for mosjon, frilufts- og naturopplevelser. Men for at kajakk- og kanopadling skal være en sikker og positiv aktivitet kreves det at man benytter det rette utstyret og har tilstrekkelig kunnskaper og ferdigheter. Dette kan Larvik Padleklubb hjelpe deg med! Vi har en trivelig klubbhytte og båthus ved Framnesodden i Farris. 

Som medlemmer kan du benytte klubbens utstyr på treningsdager. Dersom du allerede har eget utstyr, kan du få leie båtplass. Eneste "krav" vi stiller er at du er svømmedyktig. Kontakt oss!

Nordliveien 22, 3271 Larvik * Tlf.: 959 96 757 * Hjemmeside


 

 

 

Svenner Fyr

Svenner er et meget populært utfluktsmål, spesielt på sommertid. Her er det nydelige, blankeskurte svaberg og hav på alle kanter. Her kan man virkelig nyte sol og sommer og bare slappe av med bading og friluftsliv. I en av de mange buktene er det også en finkornet sandstrand. 

I klarvær kan man se helt over til svenskekysten. Svenner Fyrstasjon er en av Kystledens destinasjoner og har mulighet for overnatting. Du kan lese mer på hjemmeside om både overnatting og transport.

Hjemmeside


 

 

 

Bøkeskogen  Larvik

Larvik er kjent for den flotte og skjeldne Bøkeskogen som ligger over byen som et grønt og vakkert tak, I den populære, og mye besøkte Bøkeskogen er det restaurant, musikkpaviljong (med jazzkvelder på Bøkekroa hver fredag i sommerhalvåret), og mange fine tur- og trimstier. Her går også det tradisjonrike og meget populære bytoget "Bøkedampen" som er et lite tog som kjører guidede turer mellom Bøkeskogen og Larvik sentrum. Bøkeskogen er Norges største og verdens nordligste offentlige bøkeskog.

 


 

 

 

Farrisvannet i Larvik

Farrisvannet er Vestfolds største innsjø, og fra denne får nesten to hundre-tusen innbyggere sitt drikkevann. Innsjøen er et mue brukt område spesielt sommerstid. Da er aktiviteten stor med både båter, kanoer og ikke minst badegjester. Passasjerbåten M/S "Farris III", går hver sommer faste turer og charterturer med guide.

 


 

 

 

Steinbrudd i Larvik kommune

I Larvik distriktet har det vært steinbruddvirksomhet i langt over hundre år, og det er fortsatt mer enn tyve steinbrudd i drift rundt om i kommunen. Disse "utvinner" den kjente Larvikitten med sine karakteristiske feltspatkrystaller og det skiftende blå fargespillet  Larvikitten er en stor eksportartikkel som går til alle kontinenter. Den brukes i foredlet tilstand bl.a. til fasadestein, gulvfliser og ikke minst til monumenter.

 


 

 

 

Mølen - Brunlanes/Nevlunghavn

Mølen i Larvik i Vestfold er del av en endemorene fra istiden, det store raet som strekker seg fra Finland gjennom Sverige og langs norskekysten helt til Kolahalvøya. Nordøstover fra Mølen går raet i havet, deretter over Brunlaneshalvøya og Farriseidet. Første oversjøiske punkt i sørvest er Jomfruland utenfor Kragerø. Stedsnavnet kommer av gammelnorsk mǫl, "steinvoll" eller "steinbanke", jamfør nynorsk mòl, "banke el. øyr av småstein i strandkanten". Kilde: Wikipedia

 


 

 

 

Larvik bibliotek

Larvik bibliotek er kommunens mest besøkte kulturinstitusjon. Her kan du bruke internett via trådløst nettverk, lese aviser og tidsskrifter, låne bøker, filmer, lydbøker og mye mer.

Biblioteket har en egen Thor Heyerdahl-samling. 

Nansetg. 29, 3256 Larvik * Tlf.: 33 17 10 50 * Hjemmeside


 

 

 

Larvik og Omegns Turistforening

Larvik og Omegns Turistforening er tilsluttet Den Norske Turistforening, og er en aktiv forening med litt over to-tusen medlemmer, og dekker Larvik og Lardal kommune. Foreningen har overnattingshytter på Skrim, ved Kopavannet i Lardal, og dagsturhyttei Eikedalen og Lauvesetra som ligger i byens nærområde. Tur- og løypenett omfatter ca. 300 km blåmerkede løyper som strekker seg fra Larviks kyst til Skrimfjell.

Storg. 50, 3256 Larvik * Tlf.: 33 18 76 50 * Hjemmeside


 

 

 

Smulafestivalen i Ula

Smulafestivalen har musikk og aktiviteter for barn og voksen. For detaljert info. se vår hjemmeside.

Ula, 3280 Tjodalyng * Hjemmeside


 

 

 

Farrishallen - svømmehall

Farrishallen er en kombinert idretts- og svømmehall. Hallen er på 1.000 m2 uten tribune. Svømmehallen har et 25 meters basseng, og stupetårn på 1, 3 5 m. Anlegget brukes mye i formiddagstimene av skolebarn, og av foreninger på ettermiddag / kveldstid.

Ahlfeldtsgate 4, 3256 Larvik * Tlf.: 33 18 65 08


 

 

 

Glade Dager i Stavern

Sommerbyen Stavern er en perle. Her er det hundrevis av mennesker, det er liv og latter hele den lyse årstiden. Det syder av trivsel og festligheter. Stavern byr på teater, konserter, utstillinger og en trivelig atmosfære til glede for alle de mange besøkende båt- og sommerturister som hvert år finner veien til byen. 

Hjemmeside

 


 

 


Husfliden Tønsberg
- startstedet for din drømmeferie


Bruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


AltomLondon.no- alt om Vestfold !  ©

 

ØkonomiGuiden.no

- din hjelp til god økonomi