®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Vestfold

 - fylket hvor alle drømmer om å bo!

FaktaGuide Kommuner Skoler Offentlig Tansport Overnatting Idrettsklubber Museer / Severdigheter Lån og Finans Værmelding

Produkter- og

Tjenester i Vestfold

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksteder

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

Data / Elektro / Tele

Eiendomsmeglere

Entrepenører

* Transporttjenester

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

Kjøkken og Bad

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell og Camping

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reiseselskap

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Lån og Finans

* Regnskap

Trening og Helse

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* Varmepumper

 


(Horten kommune forside)

 

 

 

 

 

Galleri

Galleri

 

 

A Doll's House

A DOLL’S HOUSE startet i 2009 som en foto, mote- og kunst fanzine i klassisk DIY "Do it Your Self" ånd. Det er en uttalt målsetting om å fronte sterke og kreative kvinner samt vise mangfold når det gjelder visuelle uttrykksformer i motebransjen. I konkurranse med flere aktører fikk vi nylig tilslag på søknad om å leie et av forsvarsbygg garasjelokaler i bakgården til Preus Fotomuseum på Karljohansvern i Horten. 

Resultatet er A DOLL’S HOUSE PROSJEKTROM som best kan beskrives som den "rampete lillesøsteren til Preus Fotomuseum". Vi er formidler av et moderne design- og kunstutrykk og har nå vårt eget mulighetsrom. A DOLL’S HOUSE PROSJEKTROM - når kunst, foto og mote velger å bo sammen.

Kommandørkaptein Klincks vei 7, Bygg 120, 3183 Horten * Tlf.: 40 64 54 51

Hjemmeside


 

 

 

Galleri Ask

 

 

Varierende utstillere.

 

 

 

 

 

 

N.C. Nielsensgate 3b, 3179 Åsgårdstrand * Tlf.: 33 08 53 77


 

 

 

Galleri Smalgangen

Velkommen til lyse, trivelige lokaler, åpent keramikkverksted, salg av kunsthåndverk fra forskjellige kunstnere, kunstbøker og kjellergalleri med skiftende utstillinger gjennom året. På verkstedet finner du keramiker Anne Kristine Mjelva. Hun har hatt eget verksted siden 1982. I 2004 flyttet hun inn i disse lokalene. Siden november 2010 har også keramikerlærling Ingrid Kristine Lund holdt til her. I Galleri Smalgangen finner du til enhver tid et stort utvalg av billedkunst fra forskjellige kunstnere. I tillegg har vi ca 5 separatutstillinger i kjellergalleriet pr. år. Galleriet ligger sentralt i idylliske Gamle Åsgårdstrand, rett ovenfor Rådhuskvartalet. 

Smalgangen 4, 3179 Åsgårdstrand * Tlf.: 97 14 14 01 * Hjemmeside


 

 

 

Jentene i kjelleren

I kjelleren tilhørende den grønne administrasjonsbygningen ligger det et håndverk "senter" som til vanlig er åpent på søndager. Her finner du Astrid Walle, Vappu Larsen, Karin Dehli og Karin Thorsen som arbeider med håndmalt silke, ull, bomull, klær, interiør, ikoner, porselen, glass, malerier, rosemaling og mye mer. Ta kontakt med jentene for dine spesiell ønsker.

 Nedre vei 4, Karljohansvern, 3183 Horten * Tlf.: 33 04 13 41 * Hjemmeside


 

 

 

Stallen Galleri & Café

Stallen Galleri & Cafe befinner seg i den gamle bystallen i Horten. Den ble bygget omkring år 1900. Her satt bøndene hestene sine når de kom til Horten for å selge kjøtt, grønnsaker og frukt på torvet som ligger nær ved. Etter at nyere transportmidler ble tatt i bruk ble Stallen brukt til ulike lagerfunksjoner. Helt opp til 1981 da en gruppe kunstnere fikk overta bygningen. 

Denne gruppen finansierte og utførte den ombygging som nå fant sted og resultatet ble åpnet 14.mai 1982 med stor fest og offentlig åpnet av daværende varaordfører Jørgen Kosmo. I 2002 åpnet det som vi i dag kjenner som Stallen Galleri & Café (eller Stallen som stedet gjerne kalles). Stallen har en spesielt hyggelig atmosfære som på kveldstid Onsdag til Lørdag også tilbyr en a la carte - meny. Vi har 60 stoler inne og 50 stoler på vår koselige terrasse. Stallen hadde i 2007 ca 75000 besøkende og er en kulturcafé med kunstutstillinger og et stort antall konserter. Stallen er nå godt etablert som en intimscene for vise/jazzmusikk på et nasjonalt nivå. Stallen er stolte av å ha et tett og nært samarbeid med Horten Jazz Club.

Teatergt. 2, 3187 Horten * Tlf.: 33 04 27 93 * Hjemmeside


 

 

 

Åsgårdstrand Galleri

 

Åsgårdstrand Galleri er en del av det levende miljøet i Kunstnerbyen Åsgårdstrand. Ingen annen by i Norge kan vise til en tilsvarende kunstnerisk historie som Åsgårdstrand hvor Edvard Munch malte flere av sine mest kjente motiver. Vi har en historie som fint kan måle seg med Skagen i sine glansdager der alle jaktet på lyset. I Åsgårdstrand jaktet man også på lyset. Her var møtepunkt for blant annet Fritz Thaulow, Hans Heyerdahl og Christian Krogh. 

Hans Jæger måtte nedover fra sitt elskede Kristiania for å være nær sin kjære Oda, mens Jappe Nielsen satt i fjærestenene og sukket etter Oda. Det var fester på hotellet til lyse morgen og det går rykter enda om da Munch slåss med Ludvig Karsten og Tulla Larsen og Edvard Munch i et håndgemen avsluttet med at Munch fikk sin finger skutt av. Ja, den gang var det liv! Åsgårdstrand Galleri holder til i låven i Kiøsterudgården – mellom Thon Hotell Åsgårdstrand og det gamle Rådhuset. Gjennom Edvard Munchs maleri ” Pikene på broen” er Kiøsterudgården et av de mest kjente hus og landemerker i Norge. Galleriet disponerer hele låven hvorav tre rom er avsatt til utstillinger og ett rom til Munch-butikk.

Havnegata 5, 3179 Åsgårdstrand * Tlf.: 98 82 56 86 * Hjemmeside


 

 

 

Portrett av polfareren Roald Amundsen. Dette er et unikt og originalt kunstverk som er datert 1908. Det er en kulltegning i brunaktig farge som fremstiller Amundsen i dress og slips. Signert av kunstneren / portrettøren, og det har en tilleggssignatur/påskrift som kan være Amundsen's egen, men dette er noe usikkert. Størrelsen på portrettet er: H 100 x B 70 cm. Portrettet er ikke taksert av eksperter, men det er vurdert av kjenneretil budprisen. Bud over 95.000.- vil bli vurdert. (Beklager uskarpt foto). 

Kontakt selger


 

 

 

 

 

 

Museum

Museum

 

 

Horten bilmuseum

Horten Bilmuseum ønsker deg velkommen til en stor opplevelse for hele familien i tradisjonsrike Horten Bryggeri's gamle ølhaller i museumsbyen Horten. Her kan du på kloss hold oppleve bilens fargerike historie fra 1900 og helt frem til 1960 og 70-årene. En enestående og omfattende samling kjøretøyer som spenner over alt fra de helt store sjeldenhetene til "bestefars" bruksbil eller hans første motorsykkel. 

Rekvisita, biltilbehør og masser av motorhistoriske "snurrepiperier" danner ramme om det hele. Klassisk jazzmusikk - og ”Cafe Antwerpen” med et lite bibliotek og filmfremvisning - setter sammen med vår nye modell-jernbane på 24 kvm. en ekstra spiss på besøket. Et besøk hos oss vil glede deg og familien!

Sollistrandsv. 12, 3187 Horten * Tlf.: 33 04 16 59 /92 83 33 93 * Hjemmeside


 

 

 

Lokalhistorisk Senter

 

 

Lokalhistorisk Senter inneholder museal samling, lokalhistorisk arkiv med dokumenter, avisutklipp, protokoller brev osv. Vi har arbeidsrom og bibliotek med blant annet komplettene fa Gjengangeren. Vi har også en stor bildesamling. Deler av arkivmaterialet er tilgjengelig for publikum, mens deler av arkivet er underlagt taushetsplikt, og begrenset for publikum. Er du på jakt etter et spesielt tema, ta kontakt, så hjelper vi så langt det er mulig.

Kommandørkap. Klincksv. 2, 3183 Horten * Tlf.: 21 65 01 04 * Hjemmeside


 

 

 

Marinemuseet

Kilde: Forsvaret

Marinemuseet ble grunnlagt i 1853, og er er blitt kalt verdens eldste marinemuseum. Det har en fin beliggenhet Karljohannsvern. Her kan du oppleve en fin og  spennende samling som viser marinens utvikling og i sammenheng med Norges historie. Her vises et bredt spekter av fartøyenes utrustning gjennom tidene og museet har Norges største samling av skipsmodeller. På området er U-båten KNM Utstein fra 1965 satt på land og åpen for publikum.

Karljohansvern, 3183 Horten * Tlf.: 33 03 33 97 * Hjemmeside


 

 

 

Midgard historisk senter

Midgard er et kompetansesenter som formidler kunnskap om Vestfolds vikingtid. Senteret ligger rett ved Borreparken og Borrehaugene som er regnet for å være et av Norges viktigste nasjonale kulturminner. På Midgard kan du oppleve vikingtid gjennom sansene, basert på arkeologisk kunnskap. 

Birkelyveien 9, 3184 Borre * Tlf.: 33 07 18 50 * Hjemmeside


 

 

 

Munchs hus

Kilde: Panoramio

Edvard Munchs Hus er den største attraksjonen i Åsgårdstrand. Det var her Edvard Much levde og fant sin inspirasjon til mange av sine berømte malinger. Den verdenskjente maler Edvard Munch tilbrakte sin første sommer i Åsgårdstrand i 1889. Her fant han ro og arbeidsglede: "Jeg får slik lyst til å male når jeg er i Åsgårdstrand". 

Huset han kjøpte her i 1897, er i dag et godt bevart museum med en unik og levende atmosfære. Munch skrev i sine notater at huset var "det eneste hyggelige hus jeg har boed i". Edvard Munchs navn er uløselig knyttet til Åsgårdstrand. Her malte han bl. a. "Pikene på broen", "Livets dans", "Melankoli" og "Eventyrskogen" - landskap som kan oppleves den dag i dag. Kilde: Norway.com

Edvards Munchsg. 25, 3179 Åsgårdstrand * Tlf: 48 24 11 89


 

 

 

Preus museum

 

PREUS MUSEUM

 

 

 

Preus museum gir deg mange fine opplevelser innen fotografiets verden med bl.a. de tidligste tekniske og vitenskapelige eksperimenter og frem til dagens fotokunst. Her er det en stor nasjonal og internasjonal samling som dekker det meste av fotohistorien.

Kulturparken Karljohansvern, 3183 Horten * Tlf.: 33 03 16 30 * Hjemmeside


 

 

 

 

Severdig

Severdigheter

 

 

 

Gravhauger i Borre

Borrehaugene, Borreparken eller som lokalbefolkningen sier "Nasjonalparken"), er en park med en samling gravhauger beskrives å være fra ca. år 600 - 900. Parken ligger nedenfor Borre Kirke ret ved Midgard historisk senter. Du kan lese mer her på Wikipedia


 

 

Borre kirke

Kilde: Kirken.no

Borre kirke ligger på Kirkebakken i Horten kommune. Det er usikkert når kirken ble bygget, men den dateres til 1100-tallet da Norge ble en egen kirkeprovins og Oslo bispedømme ble opprettet. Kirken er bygget i romansk stil.

Kilde: Wikipedia

Kirkebakken Borre, v/RV 19, 3184 Borre * Tlf.: 33 08 63 70 * Wikipedia


 

 

 

Horten kirke

Kilde: Kirken.no

Kirken er med det høye tårnet et landemerke i byen. Dette er en Langskipskirke i gotisk stil, bygget ferdig i 1855. Døpefonten i kirken er av Nordlands- granitt og laget av tukthusfanger fra "Slaveriet" på Akershus festning i Oslo.

 

Nedre vei 9, 3183 Horten * Tlf.: 33 08 63 60 * Wikipedia


 

 

 

Løvøykapellet

Kilde: Kirken.no

Løvøy kapell er et steinkapell, som er bygd en gang i tidsrommet 1223 – 1398 e.Kr. Langveggene er drøyt 10 meter og gavlveggene 7 meter. St. Olavsbrønnen som ligger ved kirken var et av de viktigste valfartssteder på Østlandet i katolsk tid. Kapellet var viet til St. Halvard og St. Martin. 

I dag er Løvøy kapell en del av Horten prestegjeld. Det er Horten Menighet som har ansvaret for gudstjenestene som avholdes i Løvøykapellet. Løvøy kapell er åpent for vanlige gudstjenester fra påske til jul. I sommermånedene avholdes det kveldsandakter hver onsdag. Kapellet har god søkning både til de ordinære gudstjenestene og de ukentlige sommerandaktene. Med sine 100 sitteplasser er kapellet svært attraktivt til vielser.Tekstkilde: falkensten.pbworks.com

Tlf.: 33 08 63 60


 

 

 

Nykirke Kirke

Kilde: Wikipedia

Nykirke kirke antas å være bygget rundt år 1100, skjønt eldste skriftlige belegg er fra 1331 og 800-årsjubileum ble feiret i 2000. Kirken var i middelalderen viet til den hellige Nikolas og var anneks under Borre. Den ble i likhet med flere i området lagt ut for salg av greven i 1769, men det tok noen år før den faktisk ble solgt til redusert pris. Menigheten overtok i 1877.

3180 Nykirke * Tlf.: 33 08 63 70 * Hjemmeside


 

 

 

Sentrumskirken

Kilde: Kirken.no

Horten har en arbeidskirke kalt Sentrumskirken. Arbeidet for den begynte allerede i 1920-årene. Kirken ble bygget i løpet av 1972 og tatt i bruk samme år. Denne arbeidskirken i tegl har rundt 200 plasser i kirkerommet og 100 i menighetssalen. Kirken er eid av Stiftelsen Sentrumskirken.

Thoresensgt. 3, 3182 Horten * Tlf.: 33 08 63 60 * Hjemmeside


 

 

 

Åsgårdstrand kirke

Kilde: Kirken.no

Åsgårdstrand kirke er en langkirke fra 1969. Byggverket er i murstein og har 120 plasser. Mesteparten av kirkens interiør er firmagaver, og gaver  fra privatpersoner og foreninger

 

 

Kirkeveien, 3179 Åsgårdstrand * Tlf.: 33 08 63 70 * 


 

 

 

Karljohansvern

Karljohansvern, opprinnelig Horten Værft, ble etablert i 1818, få år etter unionsinngåelsen med Sverige. Det tilbys omvisning der publikum får en innføring i verftets historie. Karljohansvern har vakre friområder som innbyr til turer enten til fots eller på sykkel.

Karljohansvern, 3183 Horten * Hjemmeside

 


 

 


Husfliden Tønsberg
- startstedet for din drømmeferie


Bruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


AltomLondon.no- alt om Vestfold !  ©

 

ØkonomiGuiden.no

- din hjelp til god økonomi