®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Vestfold

 - fylket hvor alle drømmer om å bo!

FaktaGuide Kommuner Skoler Offentlig Tansport Overnatting Idrettsklubber Museer / Severdigheter Lån og Finans Værmelding

Produkter- og

Tjenester i Vestfold

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksteder

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

Data / Elektro / Tele

Eiendomsmeglere

Entrepenører

* Transporttjenester

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

Kjøkken og Bad

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell og Camping

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reiseselskap

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Lån og Finans

* Regnskap

Trening og Helse

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* Varmepumper

 


(Andebu kommune forside)

 

 

 

 

 

 

Galleri

 

Galleri

 

 

Roald Amundsen

Portrett av polfareren Roald Amundsen. Dette er et unikt og originalt kunstverk som er datert 1908. Det er en kulltegning i brunaktig farge som fremstiller Amundsen i dress og slips. Signert av kunstneren / portrettøren, og det har en tilleggssignatur/påskrift som kan være Amundsen's egen, men dette er noe usikkert. Størrelsen på portrettet er: H 100 x B 70 cm. Portrettet er ikke taksert av eksperter, men det er vurdert av kjenneretil budprisen. Bud over 95.000.- vil bli vurdert. (Beklager uskarpt foto).

Kontakt selger her


 

 

 

 

Museum

 

Museum

 

 

Gulli skolemuseum

I Andebu ligger Gulli skolemuseum. Skole blen bygd i 1892, og var i drift helt frem til 1958. Her finner du en fullt innredet skolestue med originalt interiør og undervisningsmateriell fra vel 100 års skolehistorie. Museet har nær 800 gjenstander. Du kan lese mer på kommunens hjemmeside.

Gulli, 3158 Andebu * Tlf.: 33 43 81 81 * Hjemmeside


 

 

 

Severdig

 

Severdigheter

 

 

Andebu kirke

Fotokilde: Andebu kommune

Andebu kirke er den største av middelalderkirkene i kommunen. Den er oppført i stein en gang på 1100-tallet. Både prekestol og altertavle er praktstykker fra ca.1650 med bibelske motiver og utskjæringer i såkalt Jarlsberg-renessanse. I kirken henger et maleri som viser nattverden, trolig laget av nederlenderen Pieter Aertsen i 1569. Døpefonten er i klebersten og utført i gotisk stil.

Hjemmeside


 

 

 

Høyjord stavkirke

Fotokilde: Kirken.no

Den eldste delen av stavkirken og koret er fra 1100-tallet, mens hovedrommet er oppført på 1300-tallet. Kirken er en av tre stavkirker i Norge som har midtstolpe som bærende konstruksjon.  Det bærende rammeverket i selve kirkeskipet består av 12 søyler, stavene som har gitt navnet til denne sjeldne kirketypen og symboliserer apostlene. Taket i koret er dekorert og har bl.a. border og malte billedscener fra både det gamle og det nye testamentet. Altertavlen med motiv fra korsfestelsen er fra 1630-40-årene og har utskjæringer i såkalt Jarlsbergrenessanse. Les mer på kommunens hjemmeside.

Hjemmeside


 

 

 

Kodal kirke

Fotokilde: Kirken.no

Kodal kirke kan ut fra byggemåte dateres til 1100-tallet. Kirken ble forsynt med nytt kirkeskip i tømmer i 1691, da Sandar kirke ble revet 100 år senere arvet Kodal kirke altertavlen fra 1634. Altertavlen viser korsfestelsen og er fra 1781. Kirken fikk sitt første orgel i 1893 og i 1919 nye klokker fra Nauen klokkestøperi. Den minste av klokken har inskripsjonen ”Ring til helg i livets sommer. Ring oss hjem når døden kommer.” Les mer på kommunens hjemmeside.

Hjemmeside

 


 

 


Husfliden Tønsberg
- startstedet for din drømmeferie


Bruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


AltomLondon.no- alt om Vestfold !  ©

 

ØkonomiGuiden.no

- din hjelp til god økonomi