®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Vestfold

 - fylket hvor alle drømmer om å bo!

FaktaGuide Kommuner Skoler Offentlig Tansport Overnatting Idrettsklubber Museer / Severdigheter Lån og Finans Værmelding

Produkter- og

Tjenester i Vestfold

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksteder

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

Data / Elektro / Tele

Eiendomsmeglere

Entrepenører

* Transporttjenester

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

Kjøkken og Bad

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell og Camping

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reiseselskap

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Lån og Finans

* Regnskap

Trening og Helse

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* Varmepumper

 


Aktiviteter og Events

(Andebu kommune forside)

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

 

 

Andebu kan by på mange fritidsaktiviteter og fine naturopplevelser, med bl.a turstier i skog og mark, fine badeplasser som er tilpasset for alle og skiløyper i flott terreng. Andebu er kjent som friluftskommunen og har en rekke attraktive turområder som nyttes av folk fra store deler av Vestfold. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjempås/Stiåsen - Kodal

Dette er en tursti på litt over fire kilometer som starter i Kodal sentrum og følger en godt merket trasé opp til Kjempeås/Stiåsen. Turstien er "merket" med flere info. tavler. På toppen av åsen ligger en bygdeborg som beskrives å være fra ca. år 400 e Kr.


Vetan/Ulspipa - Andebu

En natur- og kultursti som går fra sentrum av Andebu til Vetan. Fra toppen kan man på godværsdager se både Oslofjorden og Gaustadtoppen i Telemark fra utkikkstårnet.


Tjuvborgen

I kommunen er det tre bygdeborger, og Tjuvborgen regnes som den fineste av disse. Den ligger omtrent tre kilometer syd for Høyjord stavkrike. Turstien opp hit starter ved Bøen, den går i lett terreng og tar kun en haøv timestid.


Folkestier

Skal du bare ha en liten tur så kan du benytte de såkalte folkestiene som finnes i Kodal sentrum og ved Gravdal.


Vestbystien

Den fine eiendommen Vestby leies ut til ferie- og friluftslivsformål. Dette er et fint og mye brukt område av både skoleklasser og andre.


Grønne turer

Kommunen får årlig presentert ti nye turer innenfor de tre sogn. Disse "utarbeides" av kjentfolk som tilhører bla. idrettslagene. Disse turene blir merket med gule bånd i perioden fra mai til september. For dem som går minst syv av disse turene og sender inn den svarslippen som finnes på turarket blir med på trekning av flotte premier. Mer info.om dette finner du på kommunens hjemmeside.


Badeplasser i Andebu

 

 

 

 

Trollsvann

Her er det en fin og stor gresslette, og strand. Mange fine muligheter for de som vil padle. På området er det satt opp en grill og det er benker. Det er en stor og grei parkeringsplass, men det er hele 1.3 km. å gå til vannet. For å komme hit følger du riksvei 306, tar av til Trollsvann.


Ilestadvannet

Dette badeområdet ligger ved RV 112. Du kan parkere vedHøyjord skole, og følge stien ned til stranden.


Tilpasset funksjonshemmede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Askjemvannet - Åsenstranda

Dette er et stort og solrikt område med en fin gresslette og sandstrand. Det er badebrygge og toalett tilpasset funksjonshemmede. Parkering er ved bom ca. 700 m fra stranden. Innkjøring fra riksvei 305 ved Kjærås som ligger litt sør for sentrum.


Stålerødvannet

Fin og solrik gresslette og sandstrand. Her er det badebrygge med stupebrett og området er tilrettelagt med toalett for funksjonshemmede. Stor parkeringsplass. Ligger ved riksvei 307 i vestre Andebu.


Kleivern

Kleivern har en gresslette og sandstrand. Det finnes også en badebrygge med stupebrett. Fin ettermiddagssol. Her er det godt toalett som er tilrettelagt for funksjonshemmede. Parkering ved stranden. Ligger ved riksvei 306 i Høyjord.


Merkedammen

Ligger egentlig i Re kommune nær RV 610, men er mye brukt av andebuinger. Det er badebrygge og stupebrett, og toalett tilrettelagt for funksjonshemmede. Fine muligheter for padling i flotte og naturskjønne omgivelser. Stor parkeringsplass.


Ytterligere informajon om badeplassene kan du få ved henvendelse til kommunen.


 

 

 

Ski i Andebu

De driftige idrettslagene i Høyjord, Andebu og Kodal har egne lysløyper og kjører opp skispor ut fra sine nærmiljøer. I tillegg preparerer turistforeningene flere kilometer med skiløyper i vestre deler av kommunen. kommunes hjemmeside finner du oppdatert info. om løypene.

 


 

 

 

Lag

og foreninger

Det finnes mange lag og foreninger i Andebu (ca. 80), og du finner en fin oversikt på kommunens hjemmeside, med navn, adresse og tlf. Klikk her!


 

 

 

Ungdomslaget er sentrale i bygda når det gjelder aktiviteter som revy, barneteater, ungdomsklubb mm. Andebu ungdomslag ble stiftet i 1894 under navnet Vestre Andebu Ungdomsforening og en av grunntankene bak stiftelsen var å frigjøre ungdommen og samle dem om noe positivt og byggende.

Vestre Andebuvei 360, 3158 Andebu * Tlf.: 33 44 01 51 * Hjemmeside


 

 

 

Ungdomslag

For informasjon

 - se ungdomslagets hjemmeside!

Hjemmeside


 

 

 

For informasjon

 - se ungdomslagets hjemmeside!

Tlf.: 33 44 20 79 * Hjemmeside


 

 

 

Gokartbane

Vestfolds eneste gokartbane ligger på Håsken i Andebu. Her kjøres det gokart hele uken i sommerhalvåret bortsett fra søndager og helligdager. Klubben har ca. 240 medlemmer i alle aldre som kjører både nasjonale og internasjonale løp. Banen er 1027 m lang og 8 - 9 m bred. Har du ikke egen, så er det mulig å leie på banen. Aldersgrense for å kjøre leiekart er 15 år for voksne og 8 år for barnekarter.

Tlf.: 90 88 64 91 / 45 86 66 23 * Hjemmeside


 

 

 

I elgens rike arrangerer vi selskap og sammenkomster i naturskjønne omgivelser. Midt i skogen, ved Ilestadvannet, finner du en gapahuk med ildsted, bar, dansegulv og bordplassering til 500 personer. Arrangement kan gjennomføres hele året. For mindre selskap og i den kalde sesongen kan man benytte teltcampen med peis, bar og bordplass til 140 personer. Uten mat og drikke duger helten ikke! Vi serverer oftest helstekt skrott dyr av en eller alle slag. Vi har Alle rettigheter. Friluftsaktiviteter av forskjellige slag tilbys, eksempelvis Elg stien, kanopadling, beversafari mm.

Ilestad, 3158 Andebu, Tlf.: 33 44 20 66 / 90 62 04 08 * Hjemmeside


 

 

 

 

 

Events

 

 

Barnefestivalen i Andebu er et årlig arrangement av kommunen  i samarbeid med Vestfold Festspillene. Programmet for festivalen har høy kvalitet og festivalen har med kjente artister. I tillegg til gode opplevelser legger festivalen vekt på egenaktivitet for barn og voksne. Her kan du melde deg på som artist til barnas talenter. Barnehagene deltar også ved at det gis kulturopplevelser i form av forestillinger eller workshop. Tema for festivalen kan variere fra år til år. Festivalen finner sted i midten av juni på arenaer som Andebu sentrum og Store Dal. Program finner du på hjemmesiden.

Kulturskolen, 3158 Andebu * Tlf.: 33 43 81 81 / 94 78 59 90 * Hjemmeside


 

 

 

Ungdomslaget er sentrale i bygda når det gjelder aktiviteter som revy, barneteater, ungdomsklubb mm. Andebu ungdomslag ble stiftet i 1894 under navnet Vestre Andebu Ungdomsforening og en av grunntankene bak stiftelsen var å frigjøre ungdommen og samle dem om noe positivt og byggende.

Vestre Andebuvei 360, 3158 Andebu * Tlf.: 33 44 01 51 * Hjemmeside

 


 


Husfliden Tønsberg
- startstedet for din drømmeferie


Bruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


AltomLondon.no- alt om Vestfold !  ©

 

ØkonomiGuiden.no

- din hjelp til god økonomi